Forumindex frallaforum
Forumet för renrasiga Fralla-Fantaster!
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Vila i frid min högst älskade ängel

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Minneslund
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
E86Registreringsdatum: 25 september 2014
Inlägg: 1
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2014-09-25 11:26:49    Rubrik: Vila i frid min högst älskade ängel Svara med citat

Hej,

Så härligt att ha hittat till denna sida där jag vet att det finns människor som kommer förstå mig och mina känslor. Det har inte varit lätt.

Min älskade, min högt älskade Frank fick somna in för två månader sedan. Han blev bara 1 år och 8 månader gammal. Han var det finaste och renaste individen i mitt liv och jag älskade honom på ett sätt jag inte trodde var möjligt att älska på.

Sommaren var, som ni alla vet, väldigt varm. Som frallaägare vet man att en fralla själv inte känner till sina gränser och att man där själv får avgöra. Jag tog beslutet att det var alldeles för varmt för promenader, jag ville inte utsätta min älskling för det. När det en kväll var svalt och nästintill kallt passade jag på att ta med Frank på en promenad för hans skull. Jag märke under promenaden att han väldigt snabbt blev överansträngd och andades kraftigt, mycket kraftigare än vanligt. Jag blev fundersam för det var ju faktiskt kallt ute. Jag valde att genast gå in med honom istället. Jag blev orolig och pratade med min sambo som försökte lugna ner mig genom att säga att Frank har ju varit lika glad och snäll som alltid, ätit regelbundet och både kissat och basat som vanligt. Jag blev dock inte lugn av det utan valde att boka en tid hos veterinären nästkommande dag. Vi åkte till veterinären i Uppsala som tittade och lyssnade på honom och sa att det antagligen var så att hans mjuka gom var för lång och behövde opereras. När jag bröt ihop lugnade han ner mig med att det var ett ingrepp som inte skulle innebära någon fara. Han sa att vi kunde välja mellan att åka till SLU i Uppsala (där vi bor) eller åka till Strömsholms djursjukhus utanför Västerås. Jag frågade var han hade åkt om det gällde hans hund, han sa att han hade åkt till Strömsholms eftersom de var specialister där. Sagt och gjort satte vi oss genast i bilen och åkte till Strömsholms. Väl på plats blir vi informerade om att vår försäkring inte täcker operationen och frågade om vi ville att Frank skulle genomgå operationen ändå? (dum fråga) SJÄLVKLART ska ni göra allt ni kan för min bebis och självklart betalar jag för det.
De tog blodprover som inte visade att något var fel. Vi fick lämna vår älskling och åkte tillbaka till Uppsala. Satt hela dagen efter och väntade på telefonsamtalet från sjukhuset, när inget samtal kom ringde jag till dem och frågade hur det var med Frank. De ursäktade att de inte hade ringt tidigare, att kirurgen hade fullt upp med akuta patienter och att Frank skulle sövas ner som första patient nästkommande dag.
Dagen efter kommer det där hemska samtalet, den stunden i mitt liv då jag trodde jag skulle dö. De ringer och säger att Franks struphuvud har kollapsat och att det inte går att åtgärda. De vill ge han en spruta på en gång. Det var ett absolut nej, de fick vänta så jag kunde komma dit och hålla om honom, berätta för honom hur mycket jag älskade honom, pussa på honom och visa att jag hållit vad jag lovat honom när jag lämnade honom på Strömsholms - att jag skulle komma tillbaka och ta hem honom.

Vi satte oss i bilen och började åka mot Strömsholms. Jag gråtandes och skrikandes hela vägen. Sen kommer vi dit och får gå in i ett rum. Där ligger han, min vackraste Frank, min bästaste kompis och det mest älskvärda i mitt liv. Han var helt groggy efter narkosen och kände knappt igen mig. Vetrinären förklarar att det inte finns något att göra. Jag bönade och bad henne att snälla något måste ni väl kunna göra? Jag kände inget förtroende för henne och bad om att få tala med kirurgen som tittat på Frank. Hon sa att han är upptagen i operation men skulle bli klar om ca 30 min. Jag sa att jag väntar gärna och pratar med honom. När kirurgen kom förklarade han att struphuvudet, som är en muskel, har kollapsat (larynx kollaps) och den går inte att fixa. Han sa att vi inte skulle skuldbelägga oss själva eftersom det är väldigt svårt att höra skillnad på vanliga snarkljud och andra varningsljud. Oftast märker man att något är fel som jag gjorde när vi var ute på den korta promenaden och jag märkte att han blev överansträngd.
Jag frågade kirurgen när det inte fanns mer att säga "Om detta var din hund och alla operationer var gratis, vad hade du gjort då?" Och han svarade "Jag hade låtit honom få somna in, för det här är inget värdigt hundliv")
Så vi lät vår älskade Frank få somna in.

Helvetet efter det har varit fruktansvärt. Jag fick ett tiotal panikångestattaker och uppsökte pyskvården där jag fick Stesolid utskrivna. Ingen runt omkring mig förstod mig. Jag kunde inte prata med någon (förutom min sambo). Hjärtat gick sönder varje gång jag gick förbi hans vattenskål, hans leksaker, ja allt som påminde mig om min älskling.

Idag, två månader senare gör det fortfarande ont, jävligt ont. Men det går. Tystnaden, tomheten och saknaden värker, river och skär i hela min själ. Jag läste i en bok "Ta sorgen för vad den är, en smärtsam ingrediens i livet för de människor som har modet att älska" Det ger mig tröst, att smärtan är så enorm på grund av att jag älskade Frank så jättehögt.

Min älskade Frank, jag hoppas att du har det bra i himlen. Att du aldrig glömmer bort att du var nr 1 för mig ALLTID. Att du för evigt finns tryggt bevarad i mitt hjärta och mitt sinne. Jag älskar dig för evigt.
Min älskade, finaste Frank, jag saknar dig så det värker i hela mig. Jag älskar dig högt och för evigt! Alltid min älskling!!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Minneslund Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.07 sekunder att ladda.